[+] ambulanta

liječimo bolesne

23.05.2005.

[+] i moj prvi pacijent...

Dok sam se pripremala za pacijenta nisam ni primjetila da jedna djevojka usla u ordinaciju. Nije ni cudo jer je bila jako sitna, i cak pored mene visoke 1.66 cm izgledala je malo. Ali, iako je bila sitna, iz nje je zracila neka jaka energija.
Rekla je da se zove Anne. I cim je nas razgovor poceo shvatila sam u cemu je problem. Anne je dopustila da je jedna nesretna ljubav povuce na dno i da na sve stvari oko sebe pocne gledati crno. Mislila je da je cijeli njen zivot samo slijed nesretnih situacija. Prestala je cak i izlaziti, u svojoj kuci se je osjecala najsigurnije. Nije dopustala ljudima da upoznaju onu pravu veselu Anne. Moja terapija se sadrzi u sljedeca dva koraka:
1.shvati koliko si ti vrijedna, da niko ne zasluzuje to, posebno jedna budala koja ne zna sta ima kraj sebe. Nemoj o tome razmisljat, znam da je meni lako reci, ali vrijeme lijeci sve rane, i ti ces se u to uvijeriti.
2.nemoj cekati da izgubis nesto da bi shvatila koliko vrijedi. Pogledaj malo oko sebe, shvatit ces da tu ima puno ljudi kojima je stalo do tebe, i koji ce uciniti sve za tvoj osmjeh. Nemoj da se muce uzalud. Sredi se, podigni glavu visoko, stavi osmjeh na lice, i izadji vani. Sama ce uociti promjenu.
Kada je izlazila iz ordinacije, cinilo mi se da sam bar dijelom uspjela, a kasnije te veceri, kad sam je vidjela kako plese na stolu, bila sam sigurna.

dr. Broken

[+] ambulanta
Pacijent umro u:...

Glavno osoblje [+] ambulante...

Hoces na operaciju? Pa prijavi se jado!
grofed@gmail.com

Saradnici-uposlenici [+] ambulante...
Dr. Ueikap - blagajnik
Dr. Simpli - hirurg
Dr. MajaMaja - medicinska sestra
Dr. Broken - psihijatar

[+] Uspjele operacije:
1. Tratincica-Tralala
2. Missa
3. Baklava

[+] Neuspjele operacije:
1.

+ OVOLIKO VAS JE BILO U AMBULANTI
12313 idemo dalje jel da? :-)

Powered by eddie burner